Nieuws

Nieuw van Iveco en dus ook bij Kwakernaak Bedrijfswagens: NEW DAILY 2014
Datum: 11-06-2014

Voertuig met compleet nieuw design dat tegemoetkomt aan alle lichte transportbehoeften; van robuuste chassis cabine tot ruimere en wendbaardere bestelwagen.

De nieuwe generatie van de Iveco Daily, die binnenkort zijn opwachting maakt in diverse markten in heel Europa, is recent voorgesteld aan de internationale pers. Dit volledig nieuwe model belichaamt de perfecte mix van traditie en innovatie en werpt zich dan ook op als de favoriete werkpartner voor professionele vervoerders.

De New Daily neemt de klassieke chassisstructuur van zijn voorganger ongewijzigd over om de stevigheid, flexibiliteit en duurzaamheid op lange termijn te verzekeren en het configuratiegemak voor de chassis-cabine te verhogen. De Daily 2014 biedt echter ook tal van nieuwe voorzieningen.

De ontwikkelingsinspanningen concentreerden zich op beide versies: de chassis-cabine en de bestelwagen. Toch wordt er meer nadruk gelegd op die laatste versie, die zijn prestaties in elk opzicht ziet verbeteren: de behandelings- en transportcapaciteiten profiteren van de geoptimaliseerde volumes en het gebruiksgemak neemt toe dankzij de beter toegankelijke laadvloer.

De inhoud van de bestelwagen is vergroot door de verhoudingen tussen de wielbasis, de totale lengte en de lengte van de laadvloer te herzien. Zo zijn nieuwe modellen van 18 en 20 m³ gecreëerd - onovertroffen volume in deze klasse - en een model van 11 m³.

Dankzij het nieuwe design met langere wielbases en een kortere achteroverbouw verzekert de nieuwe Daily een uitzonderlijk rijgemak, zonder daarbij te tornen aan zijn befaamde wendbaarheid in krappe situaties. Alle modellen tot 3,5 ton zijn uitgerust met een nieuwe voorwielophanging, die een uitmuntende controle over het voertuig verzekert, het comfort verhoogt en een maximaal laadvolume garandeert. De modellen met enkel-lucht op de achteras kregen een nieuwe achterwielophanging die de hoogte van de laadvloer met naar schatting 55 millimeter verlaagt. Dat vereenvoudigt ook het in- en uitladen.

De nieuwe generatie Daily is georiënteerd op de best business. Zijn brandstofverbruik ligt 5 procent lager dan dat van het vorige model en ook de Total Cost of Ownership (TCO) is duidelijk omlaag gegaan. Daarnaast zijn de prestaties verbeterd en is er een keuze uit een breed scala aan motoren, versnellingsbakken en overbrengingsverhoudingen.

Het cabine-interieur is comfortabeler en stiller geworden en biedt dezelfde zitpositie en aankleding als in een hogere klasse personenwagen. De verbeterde interieurergonomie, toonaangevend in deze klasse, gaat hand in hand met meer geluidsisolatie, een doeltreffendere airconditioning en een uitmuntend comfort voor de bestuurder, ongeacht de lading.

Meer weten over de New Daily? Jasper van Wijngaarden informeert u graag.

 

 

Nieuw van Iveco en dus ook bij Kwakernaak Bedrijfswagens: NEW DAILY 2014