Nieuws

Blue Corridor Rally 2017
Datum: 20-09-2017

IVECO, pionier in aardgastechnologieën voor de transportsector, neemt dit jaar met een Stralis NP deel aan de "Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia-rally". De IVECO Stralis NP is de eerste truck speciaal ontworpen voor lange afstanden, met gebruikmaking van CNG of LNG.

Met haar deelname wil het merk de ontwikkeling van aardgas ondersteunen; IVECO beschouwt deze alternatieve brandstof als de beste voor een duurzame transportsector. De "Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia-rally", die wordt georganiseerd door Gazprom Group and Uniper, brengt ieder jaar vertegenwoordigers van energie- en logistieke bedrijven, fabrikanten van voertuigen en exploitanten op de markt van de NGV samen, om de voordelen van aardgas als brandstof van de toekomst aan te tonen.

De rally begon op dinsdag 19 september met een ceremonie gehost in Carregado (Lissabon). Hiervandaan rijden de deelnemers door heel Europa naar het eindpunt in Sint-Petersburg. Het konvooi legt een afstand van meer dan 5,5 duizend kilometer af, hiermee toont de rally de vooruitgang in de ontwikkeling van de infrastructuur van aardgas in Europa aan; een bevestiging van de levensvatbaarheid van deze duurzame brandstof voor langeafstandsvervoer over de weg.

De aankomst van de rally staat gepland op 5 oktober, dit valt samen met het St. Petersburg International Gas Forum. De groep stopt o.a. bij de IVECO-fabriek in Ulm, Duitsland, waar er getankt kan worden bij 's lands eerste LNG station. Op 25 September, zal IVECO gastheer zijn van een round table-evenement met klanten en andere belanghebbenden bij de ontwikkeling van aardgas binnen de transportsector.

IVECO neemt deel met de Stralis NP AS440S40T/P, die beschikt over een IVECO Cursor 9 LNG/CNG Natural Gas-motor, welke het beste vermogen voor deze brandstof levert: 400 pk met 1.700 Nm koppel. Met een recordbereik van 1500 km, is de Stralis NP aardgas een levensvatbare oplossing voor internationaal vervoer over lange afstanden. Het voertuig rijdt meer dan 5.500 km door 12 landen met het oog op de bewustmaking van de voordelen van het gebruik van LNG in de transportsector - bij het grote publiek, het bedrijfsleven, de deskundigen en de media.

Deze editie van de rally focust op vloeibaar aardgas voor goederenvervoer. Deze duurzame brandstof combineert de voordelen van uitstekende milieuprestaties met kostenefficiëntie, en biedt een levensvatbaar alternatief voor de diesel voor goederenvervoer die nu beschikbaar is. In een onlangs gepubliceerde studie geeft het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur (BMVI) vloeibaar aardgas (LNG) als de beste oplossing voor interlokaal goederenvervoer over de weg aan - op korte termijn en voor de komende 10 tot 15 jaar.

Deze focus op vloeibaar aardgas convergeert met IVECO’s visie op de toekomst voor de sector; de volgende stap op het pad naar duurzaam vervoer. IVECO is de afgelopen twintig jaar een pionier geweest op dit gebied en wordt vandaag de dag erkend als leider in deze sector. Als gevolg van deze jarenlange focus op technologie voor alternatieve brandstoffen, is IVECO de enige fabrikant die een volledig aanbod van aardgasmodellen biedt, van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens voor de lange afstanden, evenals bussen. Met meer dan 22.000 verkochte voertuigen, is IVECO de absolute markt- en technologieleider in bedrijfsvoertuigen die gebruikmaken van aardgas.

Blue Corridor Rally 2017