Nieuws

IVECO steunt Veilig op Weg
Datum: 20-04-2017

Er wordt veel gedaan om de veiligheid op de Nederlandse wegen te vergroten en het aantal ongevallen te verkleinen. De opleiding van Nederlandse chauffeurs behoort tot de beste in Europa en sinds 2003 zijn vrachtauto’s verplicht uitgerust met een extra dodehoekspiegel of camerasysteem. Er gebeuren nog dagelijks ongelukken met vrachtwagens, dus we zijn er nog niet. Initiatiefnemers TLN en Veilig Verkeer Nederland zijn daarom het lesprogramma Veilig op Weg gestart.

Veilig op Weg wil de meest kwetsbare groep – jonge fietsers – op een leuke en zeer belevingsgerichte manier bewustmaken van vrachtauto’s in het verkeer. Veilig op Weg bezoekt met een vrachtauto en lesmateriaal basisscholen door het hele land. In 1,5 uur krijgen de leerlingen een complete les. In de klas krijgen ze een theorieles met een leerzame film en een test. Daarna gaan ze naar buiten waar de vrachtauto klaarstaat voor de praktijkles. Na afloop krijgen de leerlingen een kleine attentie, als aandenken aan deze les, mee naar huis.

Veilig op Weg maakt gebruik van IVECO Stralis XP
IVECO stelt belangeloos voor drie maanden een IVECO Stralis XP beschikbaar voor Veilig op Weg. De Stralis XP is af-fabriek uitgerust met state-of-the-art veiligheids- en rijassistentiefuncties om de verkeersdeelname voor de chauffeur en medeweggebruikers zo veilig mogelijk te maken. Naast deze af-fabriek geleverde opties is de Stralis XP ook voorzien van een Orlaco CornerEye camerasysteem. Met een geavanceerde HD-monitor en één robuuste camera krijgt de chauffeur de blinde hoeken rondom zijn truck optimaal in beeld. Op deze manier hoopt IVECO naast de veiligheidsvoorzieningen op haar trucks een bijdrage te leveren aan het reduceren van verkeersongevallen met vrachtwagens.

Meer informatie over Veilig op Weg vindt u op: http://veilig-op-weg.nl/

IVECO steunt Veilig op Weg