Nieuws

New Stralis NP valt in de prijzen
Datum: 15-03-2017

Iveco is met de Stralis NP uitgeroepen tot 'Project van het Jaar' tijdens de European Gas Awards of Exellence 2017 in Wenen.

Iveco stond met de Stralis NP op de shortlist van vijf bedrijven voor de “Project of the Year”-award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan doorbrekende projecten in de Europese gasmarkt.

400pk
Die nieuwe LNG-truck is bijzonder op meerdere fronten. Rijden met de nieuwe Stralis is een bijzondere ervaring. Onder een volwaardige cabine, die geschikt is voor internationale ritten, staat de nieuwe 400 pk sterke krachtbron. Met deze truck combineert Iveco de nieuwe negen liter gasmotor met 400 pk met de AsTronic. Chauffeurs zijn niet langer veroordeeld tot een handbak. 

De AsTronic is een meer dan uitstekende geautomatiseerde versnellingsbak die geheel is aangepast op de LNG-krachtbron en dat ging niet vanzelf; een gasmotor toert bijvoorbeeld heel anders af dan een diesel. Juist dat aftoeren is voor de automatische versnellingsbak van groot belang voor een juiste werking.

1500 kilometer
Iveco is erin geslaagd om een LNG-truck te ontwikkelen met een ruime actieradius. In de versie met dubbele LNG-tanks is deze truck goed voor een actieradius van maar liefst 1500 kilometer en daarmee komt deze alternatieve brandstof nu echt in aanmerking voor internationale ritten. Alle argumenten die daartegen waren zijn met deze nieuwe NP namelijk volledig weggenomen. De 400 pk volstaat om met veertig ton onderweg te zijn, ook op de langere ritten.

 

New Stralis NP valt in de prijzen