Nieuws

IVECO Hi-Land Trakker voor A. Molenaar
Datum: 04-05-2017

Vergeef ons bij voorbaat als er nu een enigszins technisch verhaal volgt, maar soms komt er een verzoek voor een nieuwe bedrijfswagen binnen, dat de moeite waard is met u te delen. Dit gebeurde onlangs toen onze trouwe klant A. Molenaar de wens uitsprak een nieuw 10x8 voertuig te willen. We gingen met veel plezier aan de slag en gingen tevens verschillende samenwerkingen aan, om de IVECO helemaal naar wens te kunnen opleveren.

Er werd gekozen voor het volgende basisvoertuig: IVECO Hi-Land (Trakker) AD410T45W VI, oftewel Trakker met een ‘Active Day cabine’, 41Ton chassis, 8x8 aangedreven Euro 6.  

Veldhuizen Wagenbouw B.V. heeft het voertuig voorzien van een liftbare, lucht-geveerde 5e 7.5Ton-as met 31570R22.5 banden. Daarnaast werd het voertuig voorzien van een wide spread besturing. De voorrassen werden gekeurd op 10Ton, G.V.W: 50Ton.  

Kwakernaak Bedrijfswagens voorzag het voertuig van:  

¥ Versterkte fusees
¥ Zware voornaven
¥ Centrale vetsmering (van Groeneveld)
¥ Camerasysteem i.c.m. IVECCONECT
¥ 6 werklampen/achteruitrijdlampen
¥ Gespoten voorbumper, instappen, spiegelkappen
¥ 4 flitslampen
¥ Rvs-dakbeugel incl. 4 verstralers en 2 luchthoorns.
¥ Een overdrukunit
¥ 2 stuks aluminium Y-tanks van 270 liter (totaal 540 liter) tussen de achterwielen.

Het voertuig ging naar de werkplaats van P. Ruizeveld voor een Ruizeveld-VDL 40-720 haakarmsysteem (40Ton), een container van 5 mm Hardox 400 van 7.200 mm lang en 2.500 mm breed en een hydrokap. Door dit alles ontstaat er een zeer compact 10X8 voertuig.

We stelden André Molenaar, directeur grond-, weg- en waterbouw van A. Molenaar, de volgende vraag, waarom een IVECO? Het antwoord was even verrassend als complimenteus; “Buiten dat IVECO een prima merk is, kopen we niet per se een IVECO, we kopen een wagen bij Gijs en Jacqueline Kwakernaak, en dat is toevallig een IVECO. We hebben nooit een ander merk overwogen. Kwakernaak Bedrijfswagens steekt qua service met kop en schouders boven de concurrentie uit.”

De nieuwe Trakker wordt ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden bij de bedrijfstak Zand en Grond. De rijervaring tot nu toe is positief, “Prima auto, rijdt goed en geeft absoluut geen problemen.” André is het met ons eens dat deze bedrijfswagen een bijzonder exemplaar is, “De opbouw, het grote laadvermogen en de wendbaarheid zijn redenen waarom we juist voor deze wagen hebben gekozen.”

Zodra we de heer Molenaar bedanken voor zijn medewerking voegt hij nog even toe dat hij Kwakernaak Bedrijfswagens zal aanraden aan eenieder die het horen wil, “We komen en kopen graag bij jullie!” 

IVECO Hi-Land Trakker voor A. Molenaar