Nieuws

Een samenwerking geïnspireerd op passie en innovatie
Datum: 19-03-2024

De afgelopen periode hebben we wel een heel bijzondere IVECO Daily My 2022 afgeleverd. Namelijk een model met volledig op maat gemaakte mobile office voor A. Noort Bloemenexport BV.

Dat deden we niet alleen, maar samen met C’est la Vie Campers, die ervaring hebben met het op maat ombouwen van bestelwagens. Tijd om beide partijen te bellen en te bespreken hoe zij deze samenwerking hebben ervaren.

Voor de oprichter van C'est la Vie Campers, Hans de Been, begon het allemaal als een spontaan idee. "Toen de kinderen het huis uit waren, wilden mijn vrouw en ik samen met een camper vakantie vieren," herinnert hij zich. "We begonnen te zoeken naar een camper en vonden er een in Amersfoort." Maar wat begon als een zoektocht naar een vakantievoertuig, groeide al snel uit tot een passieproject. "Mijn vrouw was niet meteen overtuigd," lacht hij, "dus besloten we om er zelf een te bouwen. Ik werkte vier dagen per week, dus had drie dagen de tijd om die camper in te bouwen," vertelt hij trots. Het resultaat was niet alleen een voertuig dat aan hun eigen behoeften voldeed, maar ook de aandacht trok van potentiële huurders en kopers.

De spontane interesse van anderen zette de wielen in beweging voor wat later C'est la Vie Campers zou worden. "Nog voordat we met het busje weggingen, waren er al verhuurklanten die ermee weg waren gegaan," herinnert hij zich met een glimlach. Wat begon als een leuk project, groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf met een team van acht toegewijde medewerkers, die jaarlijks tussen de 16 en 20 campers op maat bouwen. "Alles wat de klant wil, dat bouwen we in," benadrukt de oprichter.

Deze aanpak trok de aandacht van A. Noort Bloemenexport B.V. Een bedrijf dat altijd bezig is met innoveren. “Wij zochten wel iets anders, want hadden echt behoefte aan een ‘mobile office, zodat we makkelijk en efficiënt onze klanten kunnen bezoeken”, aldus Mariel Noort. “Wij houden van innovatie en proberen altijd nieuwe dingen uit. En dankzij onze jarenlange samenwerking met Kwakernaak Bedrijfswagens wisten we dat zij hier ook wel voor te porren waren. Bij Kwakernaak wordt er altijd geluisterd naar de wensen van de klant en helpen ze je altijd op weg. Wij twijfelden dan ook geen moment om hen hierbij te betrekken.”

De samenwerking resulteerde in een fusie van functionaliteit en kwaliteit. "Met de wensen van A. Noort zijn we aan de slag gegaan met inbouw," legt Hans uit. Het resultaat is een thuis weg van huis, uitgerust met geavanceerde voorzieningen zoals een krachtige boordaccu en zonnepanelen, waardoor de mobile office zelfvoorzienend is, zelfs op afgelegen plekken. Met de draaibare stoelen heb je meteen een luxe zitplek richting het kantoor en de computer.

Een samenwerking geïnspireerd op passie en innovatie