Nieuws

Nieuw: Hi-Matic, volautomatische 8-traps versnellingsbak met koppelomvormer
Datum: 24-02-2015

Tijdens de 93e Autosalon in Brussel werd de New Daily HI-MATIC geïntroduceerd. De nieuwe HI-MATIC is een volautomatische 8-traps versnellingsbak met een koppelomvormer. Het schakelen naar een andere versnelling duurt slechts 200 milliseconden; zeer comfortabel voor de bestuurder.

De HI-MATIC volautomaat staat garant voor combinatiegewichten van 10.700 kg. Hiermee is de Iveco Daily HI-MATIC een duurzame en comfortabele bedrijfswagen.

Besparing en comfort gaan hand in hand
De HI-MATIC automaat geeft een maximale prestatie en uitzonderlijk comfort, gecombineerd met lage gebruikskosten en een lager brandstofverbruik. Aangezien er keuze is uit 8 versnellingen, is er altijd de juiste overbrengingsverhouding beschikbaar bij de gevraagde belasting en snelheid.

Het grote voordeel van de HI-MATIC automaat ten opzichte van de handgeschakelde versnellingsbak in de IVECO Daily, is de spreiding in de bak, hiermee bedoelen we de verhouding tussen de hoogste en laagste versnelling. Door de grotere spreiding rijdt de automaat met koppelomvormer gemakkelijker weg wanneer er zware lasten getrokken worden (aanhangwagens en trekker\oplegger combinaties etc.).

Uniek in dit segment
Aangezien de HI-MATIC automaat garant staat voor maar liefst t/m 10.700 kilogram, is de combinatie van een beladen IVECO Daily en (zware) aanhangwagen geen probleem voor de automaat. IVECO is hiermee uniek in dit segment.

Twee rijstanden
Er is keuze uit twee verschillende rijstanden: de ECO-stand staat garant voor zeer soepel rij- en schakelgedrag gecombineerd met een optimaal brandstofverbruik. Door het snelle schakelen van de HI-MATIC automaat rijdt u bij lage snelheden altijd in een laag toerengebied. De ECO-stand is geschikt voor omstandigheden waarin de Daily niet of licht beladen is.

De POWER-stand is geschikt voor omstandigheden waarin de Daily zwaarder beladen is of wanneer een zware aanhangwagen getrokken moet worden. De automaat past de schakelmomenten aan op de gevraagde belasting en snelheid in combinatie met het gewicht.

Heeft u vragen over de nieuwe HI-MATIC versnellingsbak? Jasper van Wijngaarden heeft de antwoorden!

Benieuwd naar de HI-MATIC in actie? Klik hier voor een filmpje! 

Nieuw: Hi-Matic, volautomatische 8-traps versnellingsbak met koppelomvormer
Nieuw: Hi-Matic, volautomatische 8-traps versnellingsbak met koppelomvormer