Nieuws

Warm welkom voor de allernieuwste New Daily
Datum: 05-04-2019

New Daily: de nieuwe bedrijfswagen die 'Uw zakelijk perspectief zal veranderen'

De New Daily vormt de nieuwe standaard voor werk- en rijbeleving van de chauffeur en zet belangrijke stappen in de richting van autonoom rijden en verbeterde veiligheidsvoorzieningen.

Ook de connectiviteit van de New Daily is next level en opent een wereld van zeer persoonlijke diensten, perfect afgestemd op het werkelijke gebruik van het voertuig; een complete transportoplossing die de manier waarop klanten aan hun transportvereisten voldoen, zal veranderen.

De New Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6D/Temp-normen, wat duurzaamheid, meer vermogen en brandstofbesparing oplevert, wat uiteraard de winstgevendheid van de klant ten goede komt.

IVECO lanceerde op 4 april jl. de New Daily voor de internationale pers, tijdens een tweedaags evenement in het CNH Industrial Village in Turijn, Italië. Tijdens het event vonden er een plenaire conferentie, digitale interactieve workshops en testritten met de nieuwste Daily plaats.

De veranderingen binnen de bedrijfsvoertuigenindustrie volgen elkaar in rap tempo op, aangedreven door trends zoals digitalisering, automatisering, elektrificatie en servitisatie. The New Daily grijpt deze trends aan en zet ze om in kansen voor klanten. In de afgelopen 40 jaar is de Daily een merk op zich geworden, erkend voor zijn uniekheid en als koploper in zijn segment.

Vandaag de dag bouwt de New Daily voort op de sterke punten van de afgelopen 4 decennia, om nog betere prestaties en duurzaamheid te leveren, die hand in hand gaan met brandstofefficiëntie en lage Total Cost of Ownership, alle ten voordele van de winstgevendheid van onze klanten. De optimale connectiviteit van de Daily opent een wereld aan nieuwe diensten, zodat er een heel compleet pakket ontstaat dat nauw is toegesneden op het gebruik van het voertuig en de core business van onze klanten. De geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen en verbeterde veiligheidsvoorzieningen van de nieuw Daily zijn indrukwekkend, om over de rijervaring nog maar te zwijgen.

Technologie ten dienste van de bestuurder, met geassisteerd rijden en verbeterde veiligheid
De New Daily introduceert een zeer compleet assortiment geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen waardoor de bestuurder zich op zijn werk kan concentreren. Bij de ontwikkeling van deze functies heeft IVECO zich gericht op functionaliteiten die specifiek zijn bedoeld om bestuurders in stedelijke omstandigheden te helpen.

Het geavanceerde noodremsysteem en City Brake PRO voorkomen botsingen bij snelheden onder de 50 km/u en verminderen de impact bij hogere snelheden. Het detecteert autonoom de kans op een aanrijding en remt dienovereenkomstig als de bestuurder niet ingrijpt; veiligheid gewaarborgd.

De nieuwe Daily gaat nog een stap verder met de City Brake PRO, een systeem dat ongevallen tijdens het rijden met een snelheid zo langzaam als 5 km/u voorkomt.

De New Daily maakt ook gebruik van technologie om het stressniveau van de bestuurder te verminderen. Tijdens ritten in de stad, waar chauffeurs vaak met druk verkeer te maken krijgen, zal Queue Assist een groot verschil maken, door het voertuig wat voor de Daily rijdt te volgen bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer, waardoor de stress van alsmaar optrekken en afremmen volledig wordt geëlimineerd.

De nieuwe Daily is het eerste voertuig van 7,2 ton dat de functies Queue Assist en City Brake PRO biedt.

Bovendien houdt Adaptive Cruise Control, in combinatie met de Queue Assist, de ingestelde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger in stand, terwijl ProActive Lane Keeping Assist met een actieve stuurondersteuning voorkomt dat de auto buiten de rijstrook geraakt.

Bij zijdelingse windstoten helpt de Cross Wind Assist de bestuurder de stabiliteit van het voertuig op de rijstrook te handhaven.

De nieuwe Daily vermindert de vermoeidheid en verbetert de productiviteit van de chauffeur met de Electric Parking Brake, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer het voertuig wordt geparkeerd en wordt uitgeschakeld wanneer de bestuurder klaar is om weg te rijden. Tijdens stedelijke ritten waarin veel gestopt moet worden, zoals bijvoorbeeld in het geval van pakketbezorging, vermindert deze functie ongemakken die ontstaan door repetitieve bewegingen. Naar schatting levert deze functie maximaal 5 uur tijdwinst per maand op, waardoor de productiviteit van de bestuurder verbetert. Deze functie heeft als extra voordeel dat de chauffeur meer vrije ruimte heeft om comfortabel door de cabine te bewegen, omdat de handremhendel ontbreekt.

De nieuwe Ledlampen hebben een veel scherpere straal die verder draagt, waardoor het zicht en de hindernisperceptie met 15% worden verbeterd, wat de veiligheid tijdens donkere avonduren verder verhoogt.

De City Mode verhoogt de stuurbekrachtiging - en vermindert daarmee de inspanningen om het stuur te laten draaien - met maximaal 70%, zodat er gemakkelijk gemanoeuvreerd kan worden in smalle straten.

De New Daily helpt de bestuurder ook bij uitdagende rijomstandigheden met functies zoals Hill Descent Control, waarmee men langzaam en veilig heuvelafwaarts kan rijden en veilig kan afdalen op lange, steile hellingen, en Traction Plus, die grip houdt op gladde oppervlakken, zoals zand, modder of sneeuw. De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn klasse dat deze twee functies op modellen met achterwielaandrijving biedt.

Connectiviteit maximaliseert uptime en ontsluit een wereld aan nieuwe diensten
De New Daily lanceert opnieuw een primeur in connectiviteit als onderdeel van een brede, digitale transformatie die in 2016 gestart is met de Daily Business UP-app, die voor het eerst een slimme connectiviteitsoptie op lichte bedrijfsvoertuigen introduceerde en in de daaropvolgende jaren verder werd ontwikkeld dankzij de langdurige samenwerking tussen Microsoft en IVECO. De samenwerking met Microsoft heeft tot doel de wereld van bedrijfswagens te herdefiniëren via een platform aangedreven door Microsoft Azure cloud, waardoor diensten met toegevoegde waarde een grotere efficiëntie, gemakkelijker voorspellend onderhoud en algemene productiviteitsvoordelen bieden.

Als onderdeel van deze strategie brengt de nieuwe Daily connectiviteit nu naar een heel nieuw level, met een reeks nieuwe diensten. De New Daily is meer dan een voertuig: het is een compleet pakket dat nauw aansluit op de wensen en eisen van de individuele klant.

Dankzij de connectiviteit van de New Daily staat het voertuig in direct contact met de controlekamer van IVECO en worden real-time gegevens verstrekt. Dit stelt IVECO-specialisten in staat om de uptime van het voertuig te maximaliseren door proactieve diagnostiek te voeren en preventieve stappen te nemen, onderhouds- en servicebeurten efficiënt in te plannen om het aantal bezoeken aan de werkplaats te optimaliseren, zodat stilstand wordt geminimaliseerd.

Bovendien maakt de innovatieve Remote Assistance Service het mogelijk om datasetwijzigingen, diagnosesessies en zelfs software-uploads op afstand via Over-the-Air uit te voeren, waardoor bezoeken aan de werkplaats worden vermeden. Dit resulteert in aanzienlijke voordelen voor de uptime van het voertuig en de dus activiteiten van de klant.

De real-time gegevens van de Daily stellen IVECO ook in staat nieuwe, op maat gemaakte financieringsaanbiedingen te ontwikkelen. Deze plannen houden rekening met de fluctuaties in de activiteiten van de klant, wat kan inhouden dat het voertuig minder wordt gebruikt dan oorspronkelijk verwacht, zodat eventueel de betalingen dienovereenkomstig aangepast kunnen worden. De gegevens stellen IVECO ook in staat nauwkeurige voorspellingen te doen over het gebruik van het voertuig en onderhoudscontracten te ontwikkelen die nauw aansluiten bij de bedrijfsvoering van de klant.

De connectiviteit van de New Daily biedt ook telematica-oplossingen om eigenaars/chauffeurs en wagenparkbeheerders te helpen bij het optimaliseren van hun efficiëntie. Via het MyDaily-portaal, dat ook toegankelijk is via de MyDaily-app, kunnen voertuigeigenaren hun Daily volgen vanaf hun desktopcomputer of onderweg vanaf hun mobiele apparaat. Ze kunnen de prestaties en het brandstofverbruik analyseren, evenals de rijstijl van de bestuurder. De Daily stuurt ook regelmatig slimme rapporten over de belangrijkste parameters van het voertuig met suggesties voor het verbeteren van de rijstijl om brandstof te besparen. Klanten kunnen ook de service-interventies van de Daily plannen om de efficiëntie maximaal te benutten.

Voor wagenparkbeheerders biedt de New Daily IVECO fleetmanagement van Verizon Connect, een oplossing waarmee ze de kosten kunnen verlagen door betere navigatie, inzicht in het wagenpark, geavanceerde motordiagnostiek en bijna real-time kilometerrapportage. De uitgebreide functionaliteiten kunnen ze helpen vertragingen te voorkomen, veranderende leverschema's aan te passen en sneller te reageren op hun klanten, de onderhoudsplanning en de veiligheid van het wagenpark te verbeteren, rij-uren te bewaken en nog veel meer. Klanten die al een eigen fleet-managementsysteem hebben, kunnen alle New Daily-gegevens ontvangen via de API-interface, die er naadloos mee kan communiceren.

New Daily levert topprestaties en duurzaamheid tijdens elke rit
De New Daily is trouw aan de reputatie die het heeft opgedaan voor zijn uitgebreide line-up: het is het enige voertuig in zijn segment dat twee motoren biedt die zijn geoptimaliseerd om de beste prestaties te leveren.

• De 2.3 liter F1A motor is nu verkrijgbaar in zowel lichte als zware uitvoering, met een nominaal vermogen van 116 tot 156 pk.

• De 3.0 liter heavy-duty F1C motor biedt drie vermogenswaarden met verhoogde prestaties van 160 tot 210 pk, evenals een Natural Power, gecomprimeerde aardgasversie.

De nieuwe Daily neemt opnieuw het voortouw in duurzaamheid als het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6D/Temp (WLTP & RDE) en Euro VI D-emissienormen.

Tot 10% brandstofbesparing tijdens stedelijke ritten en tot 10% lagere onderhoudskosten
De nieuwe Daily onderscheidt zich door zijn economische brandstofverbruik, mogelijk gemaakt door een groot aantal functies, te beginnen met het Start&Stop system, dat nu standaard beschikbaar is op alle modellen met de 2.3 liter F1A-motor, inclusief de Daily Hi-Matic. De nieuwe Electronic Controlled Variable Geometry Turbine reageert niet alleen beter op tijdelijke omstandigheden, maar is ook efficiënter. Bovendien dragen de exclusieve Klasse A Super Eco Low Rolling-banden, speciaal ontworpen voor de Daily, en de nieuwe 220A(12V) dynamo verder bij aan de brandstofefficiëntie van de Daily.

Deze functionaliteiten, samen met de technische verbeteringen die zijn geïntroduceerd in de nieuwe Daily, leveren een brandstofbesparing van 10% op. De New Daily biedt ook het nieuwe bandenspanningscontrolesysteem, dat de bandendruk in real-time meet, zodat deze altijd op een optimaal niveau is en de brandstofefficiëntie en veiligheid nog verder verbetert. Het is het enige voertuig in zijn klasse dat deze functie op zowel enkel- als tweewielige modellen biedt.

De New Daily realiseert ook aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten, die tot 10% lager kunnen zijn als gevolg van productverbeteringen en langere intervallen tussen olieverversingen.

Bovendien breidt het nieuwe, grotere oliecarter, dat is ontworpen voor langeafstandsmissies, onderhoudsintervallen uit tot 60.000 km.

De beste werkomstandigheden en rijervaring in zijn klasse
Het gehele stuursysteem is opnieuw ontworpen, zodat de bestuurder zowel axiale als hoekafstellingen kan maken aan het stuurwiel en de perfecte rijpositie kan instellen. Het kleinere, lederen, multifunctionele stuurwiel brengt een breed scala aan bedieningselementen binnen handbereik en laat meer beenruimte over, wat bijdraagt aan het algemene comfort. De Daily beschikt ook over een nieuwe elektrische stuurbekrachtiging, die zeer nauwkeurig is en snel reageert op de bewegingen van de bestuurder, trillingen dempt en afwijkingen in wielen compenseert, alles voor een vlotte rijervaring en een gevoel van stabiliteit en controle. 

Het nieuwe instrumentenpaneel is voorzien van een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie dat een zeer gebruiksvriendelijke interface biedt met alle belangrijkste instellingen en functies van de wagen.
De New Daily biedt zeer comfortabele werkomstandigheden en de rijervaring van een personenauto. Het nieuwe Hi-Connect infotainmentsysteem met spraakherkenning stelt de bestuurder in staat om zijn mobiele apparaat te spiegelen met Apple Car Play en Android Auto™, zodat alle apps tijdens het rijden veilig gebruikt kunnen worden. Een 7-inch scherm, DAB-radio, achteruitrijcamera-display en TOM TOM auto- en vrachtwagennavigatiesysteem, en IVECO's rijstijlevaluatiesysteem wat real-time advies biedt.

Functioneel ontwerp biedt comfort, veiligheid en kostenbesparing
De Daily is onmiddellijk te herkennen aan zijn ontwerp, wat onderdeel is geworden van zijn sterke identiteit. Het belangrijkste is dat elk ontwerpelement in de Daily een duidelijk doel heeft: van de nieuwe lichtmetalen wielen die bijdragen aan het optimaliseren van de lading, tot de Ledverlichting die de veiligheid verbetert en de kosten verlaagt, omdat ze tijdens de gehele levensduur van het voertuig niet vervangen hoeven te worden. Het nieuwe rooster aan de voorzijde is verlengd om de ventilatie te vergroten terwijl de motor en de radiator worden beschermd. De grill is ook buitengewoon sterk en duurzaam, als gevolg van het stempelproces dat wordt gebruikt om het te produceren.

Ontwerpelementen dragen ook bij aan de lage TCO van de New Daily: de nieuwe bumper is verdeeld in 3 secties, zodat bij een klein ongeluk, wat helaas vaker voorkomt in steden, alleen het beschadigde onderdeel moet worden vervangen in plaats van de hele bumper. Dit resulteert in aanzienlijk lagere reparatiekosten - vooral omdat een kleine bumperaanrijding volgens de statistieken van IVECO in 90% van de ongelukjes het geval is.

Verander uw bedrijfsperspectief
De Daily heeft in de afgelopen 40 jaar een goede reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie, kracht en klanttevredenheid. Met deze nieuwste aanwinst verlegt IVECO opnieuw de lat en streeft het ernaar een complete, op maat gemaakte oplossing te bieden die precies aansluit bij het gebruik van het voertuig door de klant en zijn bedrijf – men koopt niet ‘slechts’ een bedrijfswagen, men schaft een compleet pakket aan diensten aan.

De New Daily zal ook het dagelijks leven van bestuurders veranderen met alle stress verlagende, veiligheidsbevorderende technologieën en de beste-in-klasse werk- en rijervaringen, waardoor ze een nieuw perspectief op hun werk krijgen.

Dit is hoe de New Daily belooft 'Uw zakelijk perspectief te veranderen'!

Wereldklasse productie en engineering volgens de hoogste normen
De New Daily wordt vervaardigd in de productielocaties van IVECO in Suzzara, Italië, en Valladolid, Spanje, die volledig zijn toegewijd aan dit model. De twee faciliteiten passen de World Class Manufacturing (WCM)-methodiek toe op het hoogste niveau: bl.eide locaties vielen meerder keren in de prijzen.

World Class Manufacturing streeft naar foutloze processen om nul defecten, nul afval en nul ongelukken te realiseren. Het is een continu verbeteringsproces dat zich richt op de betrokkenheid van elke operator die betrokken is bij de productie.

Deze aanpak is ook uitgebreid tot de productontwikkelings- en engineeringprocessen van de Daily door de introductie van de World Class Engineering-methodiek, die uitgaat van de eisen van klanten om het beste product te ontwikkelen, dat bij hen past.

De focus van de engineering- en productieteams van de fabriek lag de afgelopen 3 jaar op de nieuwe New Daily. Het project omvatte meer dan 900.000 engineering-uren, 800 virtuele en fysieke tests, 200 prototypen en meer dan 3,5 miljoen kilometers aan duurzaamheids- en betrouwbaarheidstesten. Het project had als doel een flinke stap voorwaarts te zetten in kwalitatief productgedrag en procesefficiëntie. Een belangrijk aandachtspunt voor het project was de vermindering van de complexiteit van producten en processen, terwijl het uitgebreide productaanbod en de belangrijkste kenmerken van de Daily verder werden uitgebreid.

Nader kennismaken met de nieuwe Daily, we horen graag van u op 0180-634057

 

Warm welkom voor de allernieuwste New Daily