Nieuws

Twee nieuwe IVECO Stralis Cartransporters voor De Haan Autotransport
Datum: 20-07-2017

De Haan Autotransport uit Bleiswijk is sinds juni 2017 de trotse eigenaar van twee splinternieuw autotransporters op basis van de IVECO Stralis, met opbouw en aanhanger van fabrikant Groenewold. De twee IVECO’s zijn de laatste uit een serie van zes nieuwe trucks welke De Haan Autotransport in 2017 in gebruik heeft genomen.

De Haan Autotransport uit Bleiswijk

De Haan Autotransport heeft op dit moment 33 autotransporters op de weg in Europa. Het merendeel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd binnen de Benelux. Jaarlijks vervoert het transportbedrijf uit Bleiswijk ruim 120.000 personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

Het vervoeren van auto’s is één van de onderdelen van De Haan Automotive. Sinds 1975 is De Haan actief in de automotive branche en heeft zich ontwikkeld tot full service provider voor grote en kleine klanten. Naast het transport verzorgt De Haan vanuit Bleiswijk (ruit-)schadeherstel, reparaties, banden, vervangend vervoer, poolbeheer, autoberging en pechhulp.

Twee maal IVECO Stralis Cartransporter

De twee IVECO Stralis Cartransporters zijn de nieuwste voertuigen in het wagenpark van De Haan Autotransport. Peter de Haan, operationeel Directeur bij De Haan vertelt: “Deze twee IVECO’s zijn de laatste twee uit een serie van zes nieuwe trucks die we in 2017 in gebruik hebben genomen. Het zijn ook onze eerste IVECO’s en als zodanig een nieuwe klanten voor Kwakernaak Bedrijfswagens in Waddinxveen.” De nieuwe Stralissen zijn voorzien van 420pk en 2000Nm sterke IVECO Cursor 11 dieselmotor, gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix automatisch schakelende versnellingsbak. De opbouw en de aanhangers, met een capaciteit van maximaal 10 personenauto’s, zijn verzorgd door Groenewold Carrosseriefabriek BV uit Hoogezand.

“Onze chauffeurs vroegen specifiek naar de IVECO. In het buitenland komen zij ze vaak tegen en het wat opgevallen dat de cabine erg laag is waardoor wij verder naar voren kunnen laden. Daarnaast is de cabine erg ruim,” legt Peter de Haan uit. De chauffeurs van De Haan Autotransport zijn voorzien van alle comfort in de cabine van de Stralis met onder andere een extra dik matras, grote opberglade onder het bed, standairco en Astrata navigatie met geïntegreerde Driverlinc fleetmanagement.

De IVECO Stralis behaalt de Euro-VI emissienorm door de toepassing van het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem, waardoor EGR overbodig is. Dit zorgt voor een schonere verbranding, lager brandstofverbruik en een langer onderhoudsinterval. “Nu we voor het eerst IVECO’s hebben gekocht gaan we een lange termijnrelatie aan met Kwakernaak Bedrijfswagens en het IVECO servicenetwerk in Nederland en daarbuiten. We rijden 10 jaar met de auto’s dus we moeten kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid en service van het netwerk,” vertelt Peter de Haan. “De kleine onderhoudswerkzaamheden verzorgen we zelf, de auto’s worden regelmatig helemaal nagelopen. Dat is ook een stukje veiligheid en zekerheid dat we willen waarborgen. Voor onze klanten, chauffeurs en andere weggebruikers.”

Twee nieuwe IVECO Stralis Cartransporters voor De Haan Autotransport